Basis opleiding

Tijdens een cursus van een aantal avonden wordt u bijgebracht wat u kunt doen, maar vooral moet laten, om een slachtoffer te helpen.

De cursus wordt afgesloten met een officieel examen waarbij u het erkende eenheidsdiploma EHBO kunt behalen. Dit diploma heeft een geldigheidsduur van twee jaar, waarbij het belangrijk is dat u het geldig houdt, door middel van het volgen van herhalingslessen.

Er is op dit moment nog geen basisopleiding ingepland.

cursus Reanimatie & AED

In samenwerking met de Gemeente en Stichting Hartveilig wonen kunnen wij elk jaar inwoners van Krimpen aan den IJssel een gratis Reanimatiecursus aanbieden. 

Bij een hartstilstand is snel reanimeren van levensbelang. Hoe meer mensen dit kunnen, hoe meer mensen het kunnen overleven. 

Op zaterdag 19 oktober 2024 vindt de Krimpense Reanimatiedag plaats. Alle inwoners van Krimpen van 16 jaar en ouder kunnen dan opnieuw gratis deelnemen aan een cursus Reanimatie en AED-bediening.

Workshop Eerste Hulp aan kinderen

Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Gelukkig ben jij als (gast)ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… toch? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als jouw kind iets overkomt? Zorg ervoor dat je jouw kind kunt helpen.